- چرا سئو داخلی یا آن پیج سئو
- چه فاکتور هایی باید در سئو آن پیج بهینه سازی شود
- آدرس سایت یا URL
- تگ عنوان (title tag)
- توضیحات متا (meta description)
- تگ عنوان های محتوا (heading tags)
- تگ Alt و تاثیر آن بر سئو داخلی
- عبارات کلیدی
- محتوا
- سرعت صفحات سایت
- لینک های داخلی و سئو سایت داخلی on page seo
- تصاویر
- سازگاری با تلفن همراه
سئو داخلی یا آن پیج سئو (on-page) چیست؟ به طور کلی می توان گفت قسمتی از سئو که مربوط به عناصر سایت شما از جمله سرعت صفحه، تراکم عبارات کلیدی، در مقابل عوامل خارجی سایت شما مانند بک لینک ها می شود. لینک سازی مربوط به این نوع سئو (on-page) می شود.
در این مقاله در مورد سئو و بهینه سازی داخلی وب سایت و روش های موثر آن برای بهینه سازی صحبت شده است. همچنین عوامل و فاکتور های دخیل در سئوی داخلی و نکات بسیار مفید درباره بهینه سازی این عوامل ذکر شده است.
چرا سئو داخلی یا آن پیج سئو
سئوی داخلی شامل تمامی بهینه سازی ها و اقداماتی می شود که شما روی وب سایت خود انجام می دهید. با انجام سئو داخلی یا آن پیج، شما به سایت خود ارزش و اعتبار بخشیده و سایت خود را برای کاربران مفید تر می کنید. در نتیجه این اقدامات، سایت شما بهبود یافته و رنک آن بالا خواهد رفت.
چه فاکتور هایی باید در سئو آن پیج بهینه سازی شود
در سئو داخلی یا آن پیج عوامل و فاکتور های مختلفی وجود دارند که می توان آن ها را بهنیه سازی نمود. با بهینه سازی و سئوی هر یک از این موارد و گذشت زمان، سایت شما در گوگل رتبه ی خوبی کسب خواهد کرد و در نتیجه ترافیک سایت شما افزایش خواهد داشت که این می تواند یک مزیت رقابتی برای شما نسبت به سایر رقبا محسوب شود.
عوامل و فاکتور هایی که در سئو داخلی on page مورد توجه هستند:
- URL
- تگ عنوان (title tag)
- متا دیسکریپشن
- تگ عناوین (heading tag)
- تگ alt
- عبارات کلیدی
- محتوا
- سرعت
- لینک های داخلی
- تصاویر
- سازگاری با تلفن همراه
چند نمونه از اقداماتی که می توان در زمینه سئو داخلی یا آن پیج انجام داد:
- نوشتن محتوای عمیق و با کیفیت
- بهینه سازی و clean up نمودن کد های سایت
- ساده سازی ناوبری (navigation) سایت
- بهبود و افزایش سرعت سایت

آدرس سایت یا URL
URL سایت شما باید شامل توضیح کوتاهی از موضوع صفحه باشد. همچنین اگر به جای اعداد و ارقام طولانی و مختلف در آدرس سایت از کلمات کلیدی استفاده شود، علاوه بر هدایت بهتر و راحت تر، باعث می شود که مخاطبین شما ارتباط بهتر و نزدیک تری با سایت شما برقرار کرده و همچنین اطلاعات بیشتری از موضوعات سایت دریافت کنند.
بطور مثال، دو آدرس متفاوت زیر را باهم مقایسه کنید:
- https://www.example.com/category/subcategory/keyword.html
- https://www.example.com/125typu4f5ww56fifl6639j875fe.html
از URL کوتاه تر، مختصر و ساده تر برای صفحات سایت خود استفاده نمایید تا معماری سایت شما بهبود یافته و از نظر سئو داخلی یا آن پیج on page سایت شما بهینه باشد.
تگ عنوان (title tag)
سایت شما برای این که در نتایج جستجو به نمایش در بیاید، ابتدا باید توسط گوگل شناخته شود. یعنی گوگل باید بداند که سایت یا صفحه مورد نظر شما درباره چه موضوعی است و شامل چه محتوایی می شود. این امر بر عهده برچسب عنوان یا همان عنوان اصلی صفحه سایت شما است. استفاده از کلمات کلیدی خاص و متناسب با موضوع سایت یا صفحه در عنوان اصلی، کار را برای موتور های جستجو و بات های جستجو گر آسان تر کرده و عملکرد بهتری در نتایج جستجو خواهد داشت.
همچنین برای افزایش نرخ کلیک بهتر است از تعداد یا صفحات در عنوان خود استفاده کنید تا جلب توجه بیشتری برای مخاطبین داشته باشد. بطور مثال به تایتل های زیر دقت نمایید:
- برترین آهنگ های سال 1400
- 10 آهنگ برتر سال 1400
همچنین سعی کنید حداکثر از 55 کاراکتر در عنوان خود استفاده کنید؛ چرا که گوگل به طور خودکار اضافی تایتل را قطع می کند.
توضیحات متا (meta description)
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در سئو داخلی یا آن پیج سایت شما، توضیحات متای سایت شما است که در نتایج جستجو زیر عنوان به نشان داده می شود. و توضیح کوتاه و کلی درباره صفحه سایت می دهد.
توضیحات متا به طور مستقیم در سئو داخلی سایت شما تاثیر ندارد؛ بلکه یک ویژگی خاص است که به مخاطبین شما در شناخت سایت یا موضوع صفحه مورد جستجو کمک بسیاری می کند. این حقیقت که گوگل کلمات کلیدی سرچ شده توسط کاربر را در توضیحات متا بولد می کند، می تواند دلیل خوبی برای بهینه سازی متا در سئو داخلی سایت باشد!
از کلمات کلیدی اصلی خود در توضیحات متا استفاده کنید و همچنین سعی کنید طول متا از 160 کاراکتر بیشتر نشود. چرا که بیشتر از آن توسط گوگل قطع خواهد شد.
تگ عنوان های محتوا (heading tags)
عنوان ها (h2,h3,…) هم برای کاربران و هم برای موتور های جستجو استفاده می شوند. از تگ عنوان ها در محتوای خود برای جدا کردن موضوعات مختلف محتوای خود و قابل خواندن شدن آن استفاده کنید. با این کار هم به موتور های جستجو در تفکیک محتوا و درک بهتر آن کمک می کنید و هم محتوای شما برای مخاطبین یک نواخت و خسته کننده نمی شود. در نتیجه استفاده از عنوان ها برای تفکیک موضوعات و پاراگراف ها، می تواند کمک بسیاری به سئو داخلی یا آن پیج شما کند.
تگ Alt و تاثیر آن بر سئو داخلی
موتور های جستجو نمی توانند تصاویر، ویدئو ها و مالتی مدیا های دیگر را ببینند. بنابراین با استفاده از ویژگی Alt تصاویر و چندرسانه ای ها می توانیم به آن ها بفهمانیم که رسانه ی مورد نظرمان چیست و مربوط به چه موضوعی می باشد. هرچقدر ویژگی ها و صفات درباره تصویر یا ویدئو مورد نظر بیشتر باشد، گوگل درک بهتری از رسانه شما خواهد داشت. مثلا اگر از تصویر یک درخت استفاده می کنید، در برچسب Alt می توانید از عبارت “درخت میوه سرسبز” استفاده کنید.

عبارات کلیدی
در سئو داخلی سایت، معمولا تمامی صفحات می بایست علاوه بر محتوای تصویری، شمال محتوای متنی نیز باشند تا توسط گوگل شناسایی و در نتایج جستجو نمایش داده شوند. حال بسته به موضوع صفحه یا محتوای شما، کلمات و عبارات کلیدی باید مورد استفاده قرار گیرند و براساس چینش خاصی در متن استفاده شوند تا از نظر گوگل مناسب و برای کاربران به نمایش در آیند.
محتوا
محتوا یکی از مهمترین قسمت های سئو داخلی سایت است که نقشی حیاتی در جذب مخاطبین، افزایش ترافیک و رنک سایت دارد.
برای سئو داخلی در زمینه محتوا می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- از کلمات کلیدی خود در عنوان ها و پاراگراف ها استفاده کنید
- محتوای خود را به عناوین قابل تفکیک تقسیم بندی کنید
- از تصاویر و ویدئو ها در محتوای خود استفاده کنید
- سعی کنید از جملات رسا و مفهوم و قابل درک در محتوای خود استفاده کنید
یکی دیگر از عواملی که در زمینه محتوای سایت و سئو آن پیج تاثیر گذار است، فعالیت مستمر و ارائه محتوای به روز و جدید است. با این کار موتورهای جستجو متوجه می شوند که سایت شما پویایی دارد و در حال فعالیت هستید؛ در نتیجه در نمایش محتوای شما در نتایج جستجو تاثیر بسیاری خواهد داشت.
همچنین از ارائه محتوای تکراری اجتناب کنید و سعی کنید اگر محتوای قدیمی و بدون کاربرد دارید، آن را حذف و یا ویرایش کنید.
سرعت صفحات سایت
با توجه به آمار به دست آمده، 50% از کاربران، صفحاتی که بارگذاری آن ها بیش از 3 ثانیه طول بکشد را بسته و به سایت دیگری مراجعه می نمایند. در نتیجه سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما یک عامل بسیار مهم در سئو داخلی سایت و بقای شما می باشد که باید به آن توجه نمایید.
علاوه بر کاربران، موتور های جستجو نیز، سرعت سایت شما را به عنوان یک فاکتور رتبه بندی مد نظر قرار می دهند. برای بررسی و آنالیز سرعت سایت مد نظر خود می توانید از page speed insights استفاده نمایید. برای افزایش سرعت سایت خود می توانید از راه های زیر استفاده کنید:
- کاهش حجم تصاویر و ویدئو ها و بهینه سازی حجم رسانه ها
- بهینه سازی کد ها و حذف کدهای غیرضروری و اضافی
- استفاده از افزونه های کش
لینک های داخلی و سئو سایت داخلی on page seo
معمولا لینک های داخلی در زمینه سئو داخلی سایت نادیده گرفته می شوند؛ در حالی که لینک های داخلی باعث دسترسی بهتر کابران به صفحات سایت شما و درنتیجه افزایش ترافیک سایت می شود. همچنین به بات ها و خزنده های گوگل کمک می کند تا سایت شما را بهتر رصد کرده و به سایت شما رتبه خوبی دهند.
تصاویر
تصاویر در سئو آن پیج تاثیر بسیاری دارد. با تصاویر می توان محتوا را به بخش های جداگانه تقسیم نمود و از تکراری و یکنواخت شدن محتوا جلو گیری کرد. همچنین برای درک بهتر مطالب کاربرد دارد.
حتما تصاویر را بهینه سازی و سپس در صفحات مورد نظر قرار دهید. همچنین حتما از ویژگی Alt نیز در تصاویر خود استفاده کنید.
سازگاری با تلفن همراه
امروزه با توجه به این که اکثر کاربران اینترنت از تلفن همراه استفاده می کنند، ضروری است تا وب سایت شما با تلفن های همراه سازگار بوده تا تمامی کاربران رایانه و تلفن همراه را پوشش دهد. به همین دلیل گوگل اهمیت بسیاری به ریسپانسیو سایت شما می دهد. چرا که اگر سایت شما ریسپانسیو نباشد، بیش از پنجاه درصد کاربران را از دست خواهید داد و در نتیجه رتبه سایت شما بسیار کاهش پیدا می کند.