در این مقاله قصد داریم تا 8 استراتژی بازاریابی اینترنتی را معرفی کنیم و روش های جذب مخاطب و تبدیل آن ها به مشتری را توضیح دهیم. این مقاله را مطالعه کنید و تجربیات خود را در قسمت نظرات ثبت کنید.
1- بهینه سازی موتور های جستجو – SEO (Search engine optimization)
بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو در واقع ترکیبی از چند استراتژی بازاریابی اینترنتی می باشد که باعث پیشرفت رتبه شما در کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کار شما و نتایج جستجو های گوگل و سایر موتور های جستجو می شود.
مبحث سئو یا بهینه سازی موتور های جستجو خود می تواند به دسته سئو داخلی (On Page Seo) و سئو خارجی (Off Page Seo) تقسیم شود.
سئو داخلی شاملِ هرگونه عملیات بهینه سازی درون وبسایت شما می باشد که به چند مورد آن اشاره می کنیم :
- بهبود سرعت بارگزاری سایت
- اضافه کردن کلمات کلیدی به عناوین، url ها و عنوان صفحات
- تولید و بروزرسانی محتوا درباره خدمات و محصولات شما
در طرف مقابل سئو خارجی شامل تمامی فعالیت هایی که برای بهینه سازی سایت خود، خارج از سایت انجام می دهید می باشد که در درجه اول شامل ساخت بک لینک از وبسایت های معتبر می باشد.
سئو خارجی و سئو داخلی هر دو به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو و در نهایت جذب مخاطب و افزایش درآمد آنلاین کمک می کنند.
بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو یک استراتژی موثر بازاریابی اینترنتی است که رعایت آن برای هر نوع کسب و کاری الزامی هست و نرخ بازگشت سرمایه بالایی برای کسب و کارتان رقم می زند.
2- تبلیغات کلیکی – PPC (Pay Per Click)
تبلیغات کلیکی یا PPC یک استراتژی بازاریابی اینترنتی محبوب است. از طریق تبلیغات کلیکی صفحات مورد نظر سایت شما با کلمات کلیدی مد نظر شما به صورت تبلیغات در موتور های جستجو نمایش داده می شود.
یکی از مزایای تبلیغات کلیکی یا Pay Per Click این است که به محض نمایش تبلیغات، می تواند مخاطب هدف و ارزشمندی را به سمت وبسایت شما هدایت کند.
از دیگر مزایای تبلیغات کلیکی مقرون به صرفه بودن آن است. شما فقط زمانی هزینه پرداخت می کنید که افراد بر روی تبلیغات شما کلیک کنند در نتیجه شما برای به دست آوردن مخاطبانی که به خدمات و محصولات شما علاقه ای ندارند هزینه ای هدر نخواهید کرد.
3- تولید محتوا
تولید محتوا یکی از موثر ترین روش های جذب مخاطب و بازاریابی اینترنتی است. تولید محتوا شامل اینفوگرافیک ها، پست های وبلاگ، کتاب های الکترونیکی، راهنما ها و … می باشد، همچنین شما می توانید از محتوای بصری مانند تصاویر و ویدئو نیز استفاده کنید که با توجه به تحقیقات انجام شده سهم بسزایی در جذب مخاطب و شناخت کسب و کار شما دارند.
شما می توانید به جای تولید محتوای تبلیغاتی مکرر به دنبال روش هایی برای درگیر کردن مخاطب با کسب و کار خود باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد محصولات و خدمات و همچنین متقاعد سازی آنها برای خرید محصول یا خدمات خود ارائه دهید. فراموش نکنید یک محتوای خوب باید حامل ارزش برای مخاطب باشد.

پس از تولید محتوای ارزشمند می توانید به دنبال افرادی باشید که در کسب و کار و صنعت شما تاثیر گذار هستند، این افراد یا گروه ها شامل اینفلوئنسر ها، خبرنامه های آنلاین، مجله های آنلاین مرتبط و … می شود. با انتشار محتوای شما و یا تبلیغات شما از طریق این افراد، مخاطبین جدیدی جذب خواهید کرد که به لطف تولید محتوای ارزشمند شما جذب کسب و کارتان شده اند.
ضمنا انتشار محتوای شما توسط وبسایت های دیگر باعث قدرت گرفتن وبسایت شما و بهبود رتبه سایت شما در نتایج موتور های جستجو می شود.
4- شبکه های اجتماعی
حضور شما در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام و … باعث برقراری ارتباط بهتر و نزدیک با مشتریان فعلی و بالقوه می شود و در صورت مدیریت صحیح این بستر می تواند به یک روش بازاریابی اینترنتی قدرتمند تبدیل شود.
از طریق شبکه های اجتماعی می توانید برای تعامل با مخاطبین خود، ارائه اطلاعات مفید درباره کسب و کارتان و ایجاد روابطی برای متقاعد سازی آنها به خرید استفاده کنید، همچنین مخاطبین شما میتوانند از طریق شبکه های اجتماعی سوالات و ابهامات خود درباره محصول و خدماتتان را مستقیما با شما در میان بگذارند.
5- ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ به شما اجازه می دهد تا درست در صندوق ایمیل مخاطبین خود با آنها در ارتباط باشید. طبق تحقیقات انجام شده نرخ بازگشت سرمایه این روش بازاریابی اینترنتی 1 به 44 می باشد که آمار خیره کننده ای است.
پست الکترونیکی یا ایمیل یک راه عالی برای ارتباط با مشتریان فعلی و احتمالی شماست، ارسال پیشنهادات ویژه و ارائه اطلاعات مفید می تواند در تبدیل مخاطب به مشتری نقش بسزایی داشته باشد.
6- طراحی سایت
در بسیاری از مواقع وبسایت شما اولین نقطه تعامل مشتریان با کسب و کار شما است. همین موضوع باعث می شود تا طراحی سایت جزو اولین اولویت های بازاریابی اینترنتی باشد.
طراحی سایت حرفه ای می تواند به جذب مخاطب و تبدیل آنها به مشتری کمک بسزایی کند. یک طراحی زیبا و تجربه کاربری لذت بخش می تواند اطلاعات مفیدی درباره خدمات و محصولات شما را با راحت ترین راه به مخاطبین منتقل کند و در نتیجه باعث افزایش درآمد آنلاین شما شود.
اگر سایت شما به خوبی طراحی شود، کاربران مدت زمان بیشتری برای خواندن محتوای شما و کسب اطلاعات درباره کسب و کارتان صرف می کنند. این مورد تاثیر زیادی در تبدیل شدن مخاطب به مشتری دارد و همچنین سیگنال های مثبتی را نیز به سمت موتور های جستجو ارسال می کند تا محتوای وبسایت شما در رتبه های بالاتری در نتایج جستجو های گوگل نمایش داده شود.
7- بهینه سازی نرخ تبدیل – CRO (Conversion Rate Optimization)
اگر شما میخواهید ترافیک بیشتری از طریق اینترنت به سمت کسب و کار شما هدایت شود، بهینه سازی نرخ تبدیل یک امر ضروری است. بهینه سازی نرخ تبدیل به شما اجازه می دهد تا با تست کردن المان های سایت مانند دکمه ها، عکس ها طرح های مختلف را امتحان کنید تا متوجه شوید کاربران شما کدام یک را ترجیح می دهند.
به عنوان مثال ممکن است کاربران شما دفعات بیشتری بر روی دکمه سبز نسبت به دکمه قرمز کلیک کنند و یا اینکه کاربران شما یک طرح خاص از سایت شما را به مدل دیگر ترجیح می دهند.
دانستن اینکه مخاطبین شما چه چیزی را ترجیح می دهند و خواسته مخاطب شما چیست می تواند در بهینه سازی سایت کمک کرده و در نهایت میزان درآمد و نرخ تبدیل شما را افزایش دهد. به همین دلیل بسیاری از شرکت های معتبر از بهینه سازی نرخ تبدیل یا CRO به عنوان یک استراتژی بازاریابی اینترنتی استفاده می کنند.
8- مدیریت اعتبار کسب و کار
رعایت یکسری موارد می تواند اعتبار شما را در فضای اینترنت به میزان زیادی افزایش دهد. مدیریت اعتبار کسب و کار باعث می شود تا از نظر جستجو گران و کاربران اینترنت یک کسب و کار مورد اعتماد به نظر برسید. اهمیت دادن به سوالات و ابهامات و نگرانی های مشتریان خود و پاسخ به آنها در شبکه های اجتماعی و وبسایت خود یک روش عالی برای جلب اعتماد مخاطبین می باشد.