احتمالا به گوشتان خورده که طراحی سایت با قالب آماده انجام می شود و شاید اطلاعاتی هم راجب قالب اختصاصی وردپرس داشته باشید. کلی ابهام و نظرات متفاوت درباره این دو قالب داده میشه که در اغلب مواقع باعث سردرگمی شما میشه و گاها باعث میشه تصمیم اشتباهی بگیرید. در این مقاله قصد دارم تا این دو قالب رو باهم مقایسه کنم و محدودیت ها و مزایای هر کدوم رو توضیح بدم تا با آگاهی بیشتری و با توجه به نیاز کسب و کار تون انتخاب درستی داشته باشید.
مزایای طراحی سایت با قالب آماده وردپرس
در زمان بررسی قالب های آماده متوجه این موضوع می شویم که تعداد خیلی زیادی قالب آماده در سبک ها، طرح ها و دسته بندی های مختلف در مارکت های وردپرسی وجود دارند که می تواند انتخاب را برای شما بسیار آسان کند. یکی از نکات مثبت این قالب ها این است که برای کار با آن نیاز به دانش برنامه نویسی زیادی نخواهید داشت و با سرعت بالایی طراحی سایت وردپرسی شما انجام خواهد شد.
قالب های آماده تجاری زیادی هستند که با توجه به امکانات نامحدودی که دارند می توانید در زمان خیلی کم یک سایت وردپرسی زیبا و حرفه ای داشته باشید. نکته بسیار مهم در هنگام طراحی سایت با قالب آماده صرفه جویی در هزینه است، هزینه طراحی سایت با قالب آماده به مراتب کمتر از طراحی سایت با قالب اختصاصی است.
در لیست زیر به چند مورد از مزایای قالب آماده وردپرسی اشاره می کنیم :
- هزینه بسیار کمتر از قالب اختصاصی
- زمان آماده سازی سریع تر نسبت به قالب اختصاصی
- سازگاری با افزونه های صفحه ساز نظیر المنتور و ویژوال کامپوزر
- دارای قابلیت های شخصی سازی بسیار و بخش تنظیمات قالب حرفه ای
- پشتیبانی از چند زبان
- بهینه بودن و مناسب سئو
- دسته بندی شده بر اساس انواع کسب و کار ها
تمام ویژگی هایی که در لیست بالا گفته شد میتواند کمک کند تا یک سایت حرفه ای با طراحی چشم نواز در مدت زمان کم و هزینه اقتصادی داشته باشید. اغلب قالب های آماده دارای مستندات زیادی هستند تا در کار با آنها به مشکل نخورید. با پیشرفت کردن قالب های آماده و گسترش یافتن آن طراحی سایت با قالب آماده از محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
معایب طراحی سایت با قالب آماده
استفاده از قالب های آماده دارای معایبی هم هست که به آن اشاره می کنیم :
- نیاز به تعمیر و نگهداری منظم
- نیاز به قالب فرزند برای حفظ شخصی سازی های انجام شده
- نیاز به پشتیبانی منظم
- عدم سازگاری با دیگر افزونه های مورد نیاز شما
- مشکلات امنیتی در قالب های اماده نا معتبر
با بروزرسانی های منظم وردپرس، باید توابع قالب را نیز بروزرسانی کنیم تا مشکلی در سازگاری با نسخه های جدید وجود نداشته باشد. برخی از قالب های آماده این بروز رسانی ها را به طور منظم ارائه می دهند، اما در اکثر این تم ها، به روز رسانی ها به موقع ارائه نمی شود. در صورت بروز برخی خطا های اساسی، منجر به خرابی وب سایت می شود. برخی از توابع حتی با تغییر عملکرد جزئی به درستی در وب سایت کار نمی کنند.
یکی دیگر از مشکلات، نیاز به قالب فرزند در هنگام استفاده از قالب های آماده وردپرس است. هنگام بهروزرسانی این تمها، شخصی سازی های انجام شده روی فایلهای قالب/CSS/JS بهطور کامل از بین میرود. برای جلوگیری از این امر، باید وب سایت را با قالب فرزند توسعه دهیم. این مورد ممکن است برای افرادی که دانش کد نویسی ندارند کمی مشکل ساز باشد.
از آنجایی که همه قالب های آماده متعلق به شخص ثالث هستند، نمی توان برای بروز رسانی و پشتیبانی مستمر قالب ها وابسته باشیم. همچنین اگر قالب ها در زمان مناسب به روز نشوند، مشکلات سازگاری با افزونه های مختلف نیز وجود خواهد داشت.
با قالب های آماده نامعتبر، همیشه خطرات امنیتی برای وب سایت وجود دارد. از آنجایی هر کسی می تواند به کد های قالب آماده دسترسی داشته باشد، در صورت وجود حفره امنیتی احتمال به خطر افتادن سایت هایی که با این قالب طراحی شده اند به شدت بالا می رود.
مزایای طراحی سایت با قالب اختصاصی وردپرس
طراحی منحصر به فرد سایت شما مهم ترین مشخصه و مزیت قالب اختصاصی وردپرس است. طراحی اختصاصی سایت شما باعث ایجاد تفاوت بین شما و سایر سایت ها می شود. قالب اختصاصی وردپرس به صورت کامل توسط تیم متخصص طراحی و کد نویسی می شود. معمولا قالب های اختصاصی بهینه تر هستند، البته بهینه بودن قالب اختصاصی شدیدا به میزان تخصص تیم توسعه دهنده قالب شما بستگی دارد و می تواند کاملا برعکس باشد. در قالب اختصاصی تمامی استاندارد ها و اصول باید توسط تیم سازنده قالب رعایت شود.
طراحی قالب اختصاصی بسیار سبک تر از قالب آماده است چون دیگر نیاز نیست ویژگی های اضافی قالب های آماده را داشته باشید و فقط مواردی که نیاز دارید به قالب تان اضافه می شود. حذف شدن ویژگی های اضافی باعث کم تر شدن حجم صفحه و نهایتا سرعت بارگذاری بیشتر صفحات شما می شود. در صورتی که قالب اختصاصی توسط یک تیم حرفه ای ساخته شده باشد می تواند باعث بهبود تجربه کاربری سایت تان شود.
از آنجایی که قالب اختصاصی از صفر کد نویسی می شود، میتوان از ایجاد حفره های امنیتی در آن جلوگیری کرد. از دیگر مزایای قالب اختصاصی در دسترس نبودن کد های شما برای سایر افراد است که تا میزان زیادی می تواند به امنیت سایت شما کمک کند.
در قالب های اختصاصی نیازی به بروزرسانی های پی در پی نیست چون فقط ویژگی های مورد نیاز کسب و کار شما در آن قرار گرفته است بنابراین فقط زمانی نیاز به بروزرسانی خواهید داشت که وردپرس تابعی که در قالب شما استفاده شده است را تغییر دهد. اگر برنامه های بلند مدت برای سایت خود دارید و یا اینکه مدتی از سایت خود را با قالب آماده طراحی کرده اید و قصد بازطراحی سایت را دارید حتما به شما استفاده از قالب اختصاصی را پیشنهاد می دهیم.
معایب طراحی سایت با قالب اختصاصی وردپرس
همانند قالب آماده، قالب اختصاصی هم معایبی دارد که به آن اشاره می کنیم :
- هزینه بالا
- مدت زمان توسعه زیاد
- نیاز به دانش کد نویسی (در صورت در دسترس نبودن طراح)
- ریسک های مربوط به تیم توسعه دهنده (نداشتن تجربه و دانش کافی)
طراحی سایت با قالب اختصاصی هزینه و زمان بیشتری نیاز دارد و اگر با تیم متخصصی این کار را انجام ندهید احتمال بروز مشکلات زیادی وجود دارد که می تواند هم از نظری مالی و هم از نظر زمانی ضرر های زیادی را به شما و کسب و کارتان تحمیل کند.
نتیجه گیری : طراحی سایت با قالب آماده یا طراحی سایت با قالب اختصاصی
اگر کسب و کار شما نو پاست و به تازگی اقدام به طراحی سایت کرده اید به شما پیشنهاد می دهیم از قالب آماده استفاده کنید زیرا در مدت زمان کوتاهی یک سایت حرفه ای و زیبا خواهید داشت و میتوانید سریعا اقدام به شروع سایر فعالیت های کسب و کار خود کنید تا زمانی که نیاز به طراحی قالب اختصاصی را حس کنید.
اگر مدتی است کسب و کارتان راه اندازی شده و مخاطبین و کاربر های زیادی دارید پیشنهاد می کنیم از طراحی سایت با قالب اختصاصی استفاده کنید، همچنین اگر در زمینه راه اندازی کسب و کار تجربه کافی را دارید و برنامه ریزی بلند مدت برای کسب و کارتان کرده اید بازهم پیشنهاد ما طراحی سایت با قالب اختصاصی است.
می توانید پلن های مختلف لومینا را برای طراحی سایت مشاهده کنید و بسته به نیاز خود (قالب آماده یا اختصاصی) را انتخاب کنید.